Nak tau tak 4 Petua Jika Tidak Mahu Suami Anda Curang.. Isteri Kena Wajib Baca..

Sharing is caring!

Sekarang ni dah banyak kes suami curang dan main ‘kayu tiga’ dikongsikan di media sosial.

Setiap pasangan suami isteri yang telah berkahwin sentiasa mengharapkan hubungan yang dibina berkekalan hingga ke akhir hayat.

Loading...

Namun ada yang menganggap punca suami curang disebabkan oleh kesilapan dan kekurangan si isteri. Jadi sebelum terjadi perkara tidak diingini, persiapkan diri anda terlebih dahulu.

1. BERI PERHATIAN WALAU SIBUK MANA PUN
Punca suami mencari wanita lain adalah kerana kurang mendapat perhatian isteri. Sibuk mana pun menjaga anak, luangkan masa untuk suami, barulah suami melekat je.

2. JAGA PENAMPILAN, JANGAN SELEKEH JE DIRUMAH
Lepas kahwin ramai wanita tidak peduli dengan penampilan mereka. Masa bercinta bukan cantik. Sebab tulah suami cari perempuan lain yang lagi cantik. Apa salahnya anda bercantik untuk suami walaupun dirumah.

3. JADI TEMAN SETIA & PENDENGAR YANG BAIK
Kajian menunjukkan, wanita mampu bercakap 20 ribu patah perkataan sehari. Manakala lelaki hanya mampu mencapai 7 ribu dalam sehari. Terbukti wanita lebih banyak bercakap. Tanpa sedar anda tidak berikan ruang kepada suami untuk kongsikan sesuatu.

4. WANITA PERLU FAHAM, LELAKI PERLU WAKTU BERSENDIRIAN
Jangan rasa curiga atau salah sangka jika suami anda hilangkan diri seketika. Suami anda mungkin sedang tenangkan diri. Ada kalanya mereka perlukan masa bersendirian. Jangan risau, suami anda pasti akan ceritkan masalah pada anda.

 
Inilah 5 Sebab Wanita Lebih Sukakan Lelaki Berbadan Besar!

Loading...

Percaya tak jika kami katakan bahawa wanita lebih sukakan lelaki berbadan besar sebagai pasangan hidup?

Menurut kajian, wanita lebih sukakan lelaki berbadan besar sebagai pasangan kerana sifat-sifat mereka dan wanita rasa lebih yakin.

Kajian menjelaskan 5 sebab mengapa wanita lebih sukakan lelaki berbadan besar.

1. HUBUNGAN INTIM LEBIH BAIK
Apabila ditanya mengapa lelaki berbadan besar sangat hebat ketika berasmara, 42 peratus wanita memilih jawapan, lelaki berbadan besar lebih mengutamakan keinginan wanita daripada apa yang mereka inginkan.

2. LELAKI BADAN BESAR LEBIH PENYAYANG
Ini mesti ramai tak percaya. Namun kajian membuktikan, 42 peratus wanita mengakui lelaki berbadan besar lebih penyayang dan lemah lembut.

3. LELAKI GEMUK SEORANG YANG KELAKAR
Banyak kajian mendedahkan wanita tertarik pada lelaki kelakar. Selalunya lelaki gemuk bijak berjenaka. Walaupun tidak semua lelaki gemuk boleh berjenaka, kita sudah setkan bahawa lelaki gemuk sangat melucukan.

4. WANITA RASA LEBIH YAKIN
Kajian mendedahkan, 27 peratus wanita merasakan, lelaki berbadan besar kurang peka dengan badan wanita ketika berasmara. Ia sekaligus meningkatkan keyakinan diri seorang wanita.

5. LEBIH SETIA
Lelaki berbadan besar dianggap lebih setia. Disebabkan kurang keyakinan diri, lelaki berbadan besar tidak mempunyai keinginan untuk menduakan pasangan mereka.

Sharing Is Caring..!

Sharing is caring!

Loading...