[VIRAL] LELAKI INI KAHWINI DUA ORANG GADIS DALAM TIGA HARI SAHAJA..!

Sharing is caring!

UNDANGAN pernikahan seorang lelaki di Palembang bakal berkahwin dengan dua wanita sekali gus bulan depan, menggempar Indonesia dan tular di media sosial yang turut menyertakan kad undangan perkahwinan mereka.

Cindra dari Kecamatan Sekayu, Muba, Indonesia akan berkahwin dengan Indah Lestari pada 5 November ini dan dengan Perawati tiga hari kemudian. Majlis resepsi perkahwinan mereka akan diadakan pada 9 November.

Loading...

Detik.com melaporkan Ketua Kampung Teluk Kijing di Las, Panser, berkata pengantin lelaki berasal dari kampung itu dan dia sendiri yang menyediakan borang pernikahan mereka.

“Iya benar, ada lelaki di kampung ini akan berkahwin dengan dua wanita.

“Seorang wanita itu ialah Indah juga penduduk kampung ini dan saya yang menyediakan dokumen pernikahan mereka,” katanya.

Menurutnya, ibu bapa dan Indah sendiri datang ke pejabatnya bagi menguruskan pernikahan itu.

“Saya bertanya Indah adakah dia yakin dan sedia untuk bermadu dan gadis itu menjawab dia sangat mencintai Cindra.

Loading...

“Bagi saya tiada yang pelik dengan pernikahan mereka ini yang kami gelar belum bernikah sudah dimadu,” jelasnya.

 

Tribun News melaporkan, bapa saudara Cindra, Rustam, berkata mereka tidak tahu Cindra ada hubungan dengan Indah dan Perawati sehinggalah kedua-dua wanita itu datang memberitahu ingin berkahwin dengan Cindra,

“Kami tidak tahu Cindra ada dua kekasih, kerana dia pendiam dan tidak bercerita ada pacar bahkan sampai dua,” kata Rustam.

Cindra, anak ketiga daripada lima beradik itu berkerja dengan PT Petronesia Benimal di Bayung Lencir atau Jambi,

Menurut Rustam, Indah yang pertama datang ke rumah Cindra bertemu ibu bapanya memberitahu mahu berkahwin dengan Cindra dan 15 hari kemudian, Perawati pula datang menyatakan hasrat yang sama.

 

“Namun undang-undang tidak membenarkan pernikahan sekali gus menyebabkan Indah diputuskan menjadi isteri pertama dan Perawati isteri kedua,” katanya.

Menurut Detik.com, kedua-dua wanita itu kini wajib tinggal di rumah keluarga Cindra sehingga akad nikah dengan Indah dijemput keluarga Cindra Rabu lalu, manakala Perawati tiba hari ini. Kedua-dua wanita itu terlihat akrab seperti sudah lama kenal.

Indah yang lebih muda agak malu untuk menceritakan kisahnya dengan Cindra sehingga rela dimadu selain dia baru mengenali Cindra beberapa bulan lalu.

 

“Saya terlebih dahulu kenal Kak Cindra daripada Indah. Indah bulan Ogos, saya sejak 2016,” kata Perawati.

KELAM kabut urusan pernikahannya dengan dua wanita dalam masa tiga hari, minggu depan, menyebabkan Cindra jatuh sakit kerana tertekan apabila ada berita pernikahan itu mungkin dibatalkan.

Sebeluum ini, tersiar berita Cindra dari Kecamatan Sungai Lais, Musi Banyuasin (Muba), akan berkahwin dengan Indah Lestari pada 6 November dan dengan Perawati tiga hari kemudian. Majlis resepsi diadakan pada 9 November.

Urusan pernikahan itu menjadi agak sukar apabila jabatan agama tidak membenarkan dia mengahwini Perawati sebagai isteri kedua tanpa permohonan.

Kompas melaporkan, Pengarah Pejabat Wilayah Kementerian Agama Sumsel, Alfitri Zabidi, berkata suami yang mahu berpoligami perlu menghantar permohonan namun sehingga kini belum ada permohonan dibuat.

Menurutnya, hanya ada satu pernikahan didaftar iaitu antara Cindra dengan Indah manakala pernikahan dengan Perawati, tiada permohonan.

Tribun News melaporkan Rustam, iaitu bapa saudara Cindra, berkata anak saudaranya itu akan berkahwin dengan Indah terlebih dahulu dan selepas itu pihaknya akan mengemukakan permohonan perkahwinan dengan Perwati agar memathui undang-undang.

Cindra yang ditemui di rumah keluarganya semalam, berkata keadaan itu menyebabkan pernikahannya hampir dibatalkan.

Dia dijadual berkahwin dengan Indah pada 5 November ini dan dengan Perawati tiga hari kemudian sebelum bersanding bersama-sama pada 9 November.

Cindra berkata, keluarga bakal pengantin wanita yang tertekan kerana menjadi tumpuan orang ramai hampir membatalkan perkahwinan mereka.

“Saya sangat terkejut dan jatuh sakit apabila mendapat berita perkahwinan kami akan dibatalkan.

“Saya sudah membelanjkan banyak wang termasuk menjemput 1,500 tetamu ke majlis itu nanti.

Namun, saya gembira apabila keluarga bakal pengantin perempuan tidak meneruskan niat itu,” katanya yang berkerja sebagai mekanik jentera berat.

Menceritakan kisah pertemuan dengan dua bakal isterinya, Cindra memberitahu, dia bercinta dengan Perawati selama setahun sebelum menjalin hubungan dengan Indah secara senyap-senyap.

“Hubungan saya dengan Perawati terputus seketika kerana telefon hilang, apatah lagi saya bekerja jauh,” katanya.

Menurutnya, selepas beberapa bulan berkenalan dengan Indah, dia datang bertemu keluarga wanita itu untuk meminang.

“Pada hari yang sama keluarga Perawati juga datang ke rumah keluarga saya dan mahu kami berkahwin.

“Selepas berbincang dengan kedua-dua keluarga akhirnya Indah dan Perawati bersetuju untuk berkahwin dengan saya,” jelasnya.

Sumber: Harian Metro

Sharing is caring!

Loading...