[5 GAMBAR] Perkahwinan Sejenis Pertama Dari Tawau Sabah..! Berkemungkinan pertama di Malaysia..!

Sharing is caring!

PERKAHWINAN SEJENIS PERTAMA DARI TAWAU… Berkemungkinan pertama di Malaysia…

Berita ni admin dapat tahu kelmarin apabila mula menjadi perbualan hangat masyarakat cina Tawau… tetapi tak berani post selagi belum dapat pengesahan atau sumber dari media perdana..

Ivan Shing Yan (28 tahun) & Winson Hsu Wing (26 tahun) berkenalan 3 tahun lepas dan di situ segalanya bermula.. Mereka juga bersama sama membuka Ding Tea Cafe, jenama minuman dari Taiwan di Pusat Komersil Bintang Kubota Tawau..

Loading...

Dalam berita bahasa cina yang admin baca.. Mereka mengadakan majlis “proposal” atau deklarasi perkahwinan mereka di kuala lumpur minggu lepas.. selepas majlis itu, masing masing mengumumkan kepada umum di facebook mereka.

Ivan dimaklumkan pernah berkahwin secara normal sebelum ini tetapi tidak berpanjangan.

Video majlis tersebut mula dikongsikan menggunakan platform vimeo dan mula menarik perhatian ramai.

 

Mereka belum buat keputusan di negara mana mahu mendaftarkan perkahwinan mereka.

Loading...

 

Nota Kaki : Warga Admin Tawau @ Tawaurian sama sekali TIDAK BERSETUJU dengan perkembangan ini.. walaupun keadaan ini nampaknya seperti tidak mendapat tentangan dari masyarakat Cina… tetapi sebagai orang Islam admin harap ianya tidak menular dalam masyarakat kita keseluruhannya… Kalau tuhan hendak turunkan bala… semua akan kena…

 

Link sumber berita & Video Majlis “proposal” akan admin share kemudian.

Image may contain: 12 people, people smiling, people sitting

#LGBT #PerkahwinanSejenis #Gay #Tawaurian #Tawau

Beberapa keping gambar perkahwinan sejenis yang dikongsi di media sosial hari ini menarik perhatian netizen terutama masyarakat di Sabah kerana ia membabitkan dua lelaki yang dipercayai membuka perniagaan di daerah Tawau.

“Walaupun perkahwinan ini seperti tidak mendapat tentangan dari masyarakat Cina, namun Tawaurian sama sekali TIDAK BERSETUJU dengan perkembangan ini”, pandangan daripada pengendali halaman Facebook Tawau.

Berikut adalah antara respon orang ramai:

Kimberly Hans “Dua2 Hensem tapi sayang… Kurang cerdik, bukan juga saya pandai tapi hurmm pandai2lah kamu fikir sendiri… Apa2 pun semoga Allah jauhkan bala dan bencana, semoga sentiasa dalam perlindunganya. jangan sebab kejahilan orang lain kita semua terkena…”

Jez Kaide Kun Lantak dorang la… As long as dorang x kacau org dh la… Diri dorang, dorang tanggung la dosa sndri…apeda.. Dh la admin, x usah nk buka AIB org.. Biar jak la dorang.. Doakan jk dorang, ahahaha

Musthakhim Jaya Satu jk mau ckp ..persiap kan diri dan ckupkan bekalan d akhirat kelak..bencana alam sna sni..kunyit sna sni..laki jdi pmpuan..pmpuan jdi laki..semua d atas kita tau tanda2 kiamat kecik sebelum yg besar nya..

Kredit : FB Tawaurian

Sharing is caring!

Loading...