[Viral] Teguran Sinis Datuk Boy Iman Buat ‘Pendengki’.. Giler Pedass..!

Sharing is caring!

Kita mahukan bangsa kita maju dan maju sehingga mencapai kejayaan yang maksimum. Tapi apa yang orang sekeliling lakukan sekarang ini?

Ingin bangsa sendiri maju itu adalah ungkapan dari mulut sahaja tetapi didalam hati mereka terlintas perasaan dengki, iri hati, tidak puas hati apabila melihat kemewahan orang lain. Dari situ lah mulanya perbuatan yang tidak baik dan tidak diingini.

Loading...

Hal ini sudah terjadi pada ahli perniagaan Datuk Boy Iman yang direman di atas tuduhan penipuan menjual rumah. Namun Mahkamah Majistret Kuantan menolak permohonan reman ke atas Pengarah Urusan DBI Properties itu.

Berpunca dari penyakit hati, Boy Iman berharap syarikatnya menjadi satu empayar yang lebih besar selepas melalui ujian berat sebelum ini.

“Ini adalah berpunca dari penyakit “hati”. Semoga Allah terus memelihara perniagaan, syarikat, diri, keluarga dan team boy dari semua ini dan menjadikan ianya satu empayar yg lebih besar setelah berjaya melalui ujian, dugaan dan musibah yang menimpa. Insha-Allah, amin.”

Sebelum ini, ahli perniagaan berkenaan direman di Ampang, Shah Alam, Muar, Sungai Petani dan Kubang Pasu, dan Kangar. Sebanyak 6 kali Datuk Boy Iman dan rakan rakan beliau direman dan akhirnya dibebaskan.

Boy Iman percaya empayar yang dibina jatuh kerana sesama bangsa dan agama mempunyai perasaan hasad dengki.

Loading...

“Terjatuhnya satu empayar itu adalah kerana fitnah, dengki, penganiayaan, adu domba, khabar angin, sihir, persengketaan, perpecahan dan pengkhianatan pada perjuangan.
Bukan oleh bangsa lain atau agama lain tetapi sesama bangsa dan sesama agama.”

Sekitar dua tahun lalu nama pelakon Boy Iman hangat dikaitkan dengan kontroversi bercinta dengan kakak kepada pelakon terkenal Emma Maembong iaitu Effa.

“Sebenarnya saya pun seorang manusia biasa saja. Kadang tanpa saya sendiri sedar benda yang saya lalukan rupanya salah, perkara itu orang tidak suka. Tapi saya tak boleh nak puaskan semua hati orang.

“Kadang-kadang banyak juga kontroversi yang berlaku pada diri saya. Antaranya gelaran Datuk saya ambil dari Naning dan pernah juga dikaitkan dengan kakak kepada Emma Maembong, Effa. Ketika itu pula saya ada masalah rumah tangga,” ujarnya ketika ditemui pada majlis pelancaran DBI Homes Hari Bertemu Pelanggan di Hampshire Flora Terrace, Kuala Lumpur.

Ditanya adakah status yang diberikan sebagai seorang Datuk dan juga doktor sah atau tidak ini jawap Boy Iman.

“Datuk saya sah dan saya dapat dari Pahang. Manakala status Doktor saya pula sudah dimasukkan ke dalam kad pengenalan saya.

“Kad pengenalan berstatus Doktor ini pun dikeluarkan oleh Jabatan Pendaftaran Negara, bukan suka-suka boleh letak macam itu,” tegasnya.

Sharing is caring!

Loading...